По указу Председателя Верховного Меджлиса Нахчыванской Автономной Республики, 17 февраля 2011 года был создан Центр Нахчывановедения Верховного Меджлиса Нахчыванской Автономной Республики.
     

    Технические науки


А Б В Г Д Е Ж З И К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я

Azərbaycan kulinariyası  : Azərbaycan Kulinariyası Ensiklopediyası
Özünəməxsusluğu ilə məşhur olan Azərbaycan mətbəx mədəniyyəti Vətənimizin coğrafi mövqeyi, xalqımızın milli ənənələri, həyat tərzi və s. bağlı tarixən formalaşan xüsusiyyətlərə malikdir.Fotoşəkillərlə zəngin ensiklopediyada Azərbaycan mətbəxinin xalq arasında geniş yayılmış 200-ə yaxın sulu və quru xörək reseptləri,eyni zamanda qəlyanaltılar, turşular, mürəbbələr və digər kulinariya məmulatları haqqında məlumat verilir.
Azərbaycan Respublikası  : Naxçıvan mətbəxi
Kitabda Naxçıvan Muxtar Respublikasında bitən meyvələr, yabanı bitkilər, ədviyyatlar,salatlar, içkilər, mineral sular, şirniyyatlar, turşular, mətbəxdə istifadə edilən qədim qablar və avadanlıqlar haqqında məlumatlar qeyd olunmuşdur.